Verzekeraar Amicon schrapt 200 banen

Amicon Zorgverzekeraar schrapt tweehonderd van de 1.100 banen. Volgens de directie gebeurt dit via natuurlijk verloop en het zo min mogelijk verlengen van tijdelijke contracten. Er vallen geen gedwongen ontslagen.

De personeelsreductie is het gevolg van efficiëntere bedrijfsprocessen. Amicon Zorgverzekeraar is in 1997 ontstaan uit een fusie tussen de zorgverzekeraars RZR en Oostnederland. Amicon heeft een omzet van 2,5 miljard gulden en behoort met 1.1 miljoen verzekerden tot de zes grootste verzekeraars van Nederland. (ANP)

Opmerkelijk genoeg ontvangt ook de Filippijnen positieve rapportcijfers. ,,De banksector daar is sterker dan in veel andere landen in de regio. Daarom is niet massaal nieuw kapitaal nodig nu'', zegt Chan Chia Lin. De factor die vorig jaar veel negatieve invloed op de economie had, was het klimaat. Door de droogte ging het slecht met de landbouw en die sector is verantwoordelijk voor vijf procent van de economie.