Selectie: Radio

Tema. Aandacht voor de beroepsziekten RSI (Repetitive Strain Injury of muisarm), OPS (Organisch Psycho Syndroom, vaak voorkomend bij huisschilders) en burn-out (ongewone uitputting). Radio 5, 14.02-15.00u.

Weekendcafé. Staatssecretaris Van der Ploeg over zijn plan om de publieke omroep om te vormen naar het BBC-model. Verder artistiek leider van de Dogtroep Titia Bouwmeester over de toekomst van de theatergroep en Jasperina de Jong over haar rol in de Kurt Weill-productie De zeven doodzonden die 8 maart in première gaat. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Herhaling van het radioportret van de Tibetaanse Namgyal Lhamo die al 20 jaar in Utrecht woont. Onlangs keerde Namgyal terug naar haar dorpje Dharamsala (India) om de draad van haar zangcarrière weer op te pakken. Radio 5, 17.02-18.00u.

Avondconcert/Opera live. Rechtstreeks uit New York de uitvoering van de opera Il Trovatore van Guiseppe Verdi door het koor en orkest van de Metropolitan Opera o.l.v. dirigent Jun Märkl. Radio 4, 19.02-22.30u.

Volgspot-live. Optreden van de Jools Holland and his Rythm & Blues Quintet, cabaretière Kiki Heessels en percussionist Gerardo Rosales & Latin Jazz Ensemble. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Aandacht voor de 25 jaar geleden overleden Wim Sonneveld, Tony Bennett met kinderliedjes en multi-instrumentalist Todd Rundgren met herontdekte ballads uit 1971. Verder een cd-overzicht van Eddy Christiani, eens onze populairste zanger en eerste Nederlander die - in 1954 - een Gouden Plaat mocht ontvangen. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.