Herstel index Nederlandse fondsen

Noteerden over de maand februari bijna alle fondsen die in Nederlandse aandelen beleggen – zoals ook de MSCI-index – een negatief resultaat, in februari herstelde de index zich, de fondsen echter niet. De index behaalde een resultaat van 2,8, de meeste fondsen bleven in de min. Slechts een enkel fonds, zoals Holland Fund en het ING Bank Dutch Fund konden een voorzichtig positief resultaat (1,5) boeken.

Bij de `Wereldwijde fondsen' was er voor de Morgan Stanley Capital Index een score van 0,6. Het Postbank Aandelenfonds behaalde een rendement van 3,8 over de laatste maand. Het Delta Lloyd Investment Fund blijft met een negatief resultaat over de laatste twaalf maanden kampen ( 5,7). Rolinco blijft zich verbeteren en stijgt in het rendementsoverzicht, gemaakt op basis van gegevens van Iris (onderzoeksinstituut van Robeco en Rabo) wederom een plaats.

Ook de indexen voor fondsen die in Amerikaanse en Europese aandelen beleggen boekten een bescheiden resultaat, respectievelijk 0,3 en 0,7.