Filmfonds geeft subsidie voor boekverfilmingen

Het Nederlands Fonds voor de Film draagt 800.000 gulden bij aan de verfilming van Connie Palmens roman De vriendschap. De opnamen onder regie van Nouchka van Brakel beginnen waarschijnlijk deze zomer. Het Filmfonds verstrekte een scenariosubsidie aan Ger Poppelaars en producent Rob Houwer voor een speelfilm naar de in 1996 verschenen biografie door Henk van Gelder van de Nederlandse bioscoopexploitant Abraham Tuschinski (1886-1942).

De vriendschap

In het bericht Filmfonds geeft subsidie voor boekverfilmingen (in de krant van zaterdag 6 maart, pagina 9) werd melding gemaakt van een filmversie van Connie Palmens roman De vriendschap. Die mededeling berust op een misverstand. Het filmproject De vriendschap heeft met Palmens boek alleen de werktitel gemeen en is gebaseerd op een origineel scenario van regisseur Nouchka van Brakel.