Ex-minister aangeklaagd

De vroegere olieminister van Libanon Shahe Barsomian, drie van zijn vroegere medewerkers en twee andere betrokkenen zijn gisteren door het Openbaar Ministerie in Beiroet aangeklaagd wegen corruptie. Ze worden verdacht van fraude en verduistering van miljoenen dollars aan belastinggeld bij de handel in olie. De zaak tegen Barsomian die tot november vorig jaar minister van Oliezaken was, is de eerste aanklacht tegen een vroegere minister wegens corruptie.

Het onderzoek wordt gezien als een onderdeel van het beleid van de nieuwe Libanese president Emile Lahoud om de regering ,,te zuiveren''. Volgens de Libanese pers zouden de verdachten, die sinds donderdag gevangen zitten, geïmporteerde olie verkocht hebben als afvalolie en hebben ze daarmee 800 miljoen dollar hebben opgestreken. (AP)