Demonstratie supporters Ajax verboden

Burgemeester Franssen van Zwolle heeft een demonstratie door Ajax-supporters op donderdag 11 maart verboden. Volgens Franssen beschikt hij die dag over te weinig politie om de openbare orde te garanderen. Ajax speelt 's avonds in en tegen Zwolle in de kwartfinales van de KNVB-beker. Een deel van de aanhang is boos, omdat de supportersvereniging van Ajax voor het bekerduel niet meer dan 421 kaarten heeft gekregen. Voor het duel in Zwolle, dat aangemerkt is als een risicowedstrijd, wordt al extra politie ingezet. Voor begeleiding van de demonstratie is daardoor volgens Franssen geen mankracht over. Ondanks het verbod gaat de supportersvereniging Ajax-fans toch oproepen om naar Zwolle te gaan. Voorafgaand aan het duel tegen FC Utrecht zullen komende zondag pamfletten worden uitgedeeld.