Wereldnieuws

WODKA-TAMPON – Verscheidene Finse tienermeisjes proberen met tampons gedrenkt in wodka dronken te worden zonder sterke drank te drinken. Ze hopen zo alcohol in hun bloed te krijgen, zonder dat hun ouders hen op alcoholconsumptie kunnen betrappen. Zij denken dat hun adem daardoor niet naar drank zou ruiken. Een woordvoerder van een Finse geheelonthouders-organisatie, die tegen de liberalere drankwetten in zijn land is, meldde aan persbureau Reuters dat hem verschillende gevallen van alocohol-tampongebruik in Oost-Finland bekend zijn.

DOVE SPICEBABY'S – Spice-girl Victoria Adams is gisteravond in een ziekenhuis in Londen bevallen van een zoon. De vader van de zes pond zware baby die de naam Brooklyn Joseph heeft gekregen, is de bekende Engelse voetballer van Manchester United, David Beckham.

Het kind van Spice Girl Mel B en de pasgeboren baby van Victoria, zouden volgens het Britse persbureau Wenn wel eens hardhorend kunnen zijn, omdat de beide baby's voor hun geboorte tijdens de popconcerten van hun moeders blootgesteld zijn aan veel lawaai. De populaire damesgroep Spice Girls, bestaande uit Mel B, Mel C, Victoria en Emma hebben tijdens de zwangerschap van beide leden nog opgetreden. Volgens specialisten kunnen de oren van de baby's beschadigd raken door harde geluiden. Victoria en Beckham hebben aangekondigd in augustus te trouwen. Ze hebben voor miljoenen guldens de rechten van een televisiereportage van die gebeurtenis alvast verkocht. De vijfde Spice Girl, Geri Halliwell, die vorig jaar uit de groep stapte, heeft afgelopen week op de BBC-radio verklaard dat ze nog altijd `rouwt' om haar vertrek bij de groep: daarom draagt ze nog steeds voornamelijk zwarte kleren.

LIZ – De zwaargewonde ex-man (de zevende) van filmdiva Elizabeth Taylor, de 46-jarige bouwvakker Larry Fortensky, herstelt goed. Hij viel in januari in het holst van de nacht van zijn balkon in zijn huis in Californië. Zijn toestand is, volgens het Mission Hospital Regional Medical Center in Mission Viejo, niet langer kritiek, maar redelijk. Fortensky blijft voorlopig in het ziekenhuis. Taylor en Fortensky ontmoetten elkaar tijdens een alcohol-ontwenningskuur in het Betty Ford Center.

BOY GEORGE – De zanger van de Britse popgroep Culture Club, Boy George, de artiestennaam van George O'Dowd, wordt ervan verdacht een vrouw te hebben aangevallen en geslagen tijdens een modeshow, vorige week in Londen. De Britse politie onderzoekt de zaak. De vrouw heeft aangifte gedaan, Boy George ontkent. Hij zou eerder op de avond in de trendy Londense Met Bar zelf aangevallen zijn door een man.

AFKOOPSOM – De voormalige drummer van de Britse popgroep Oasis, Tony McCarroll (27), is woensdag akkoord gegaan met een afkoopsom van ruim anderhalf miljoen gulden. Daarmee laat hij alle claims vallen op de toekomstige inkomsten van de band, waar hij volgens hemzelf `onrechtmatig' uitgezet is in 1996. Afgelopen dinsdag zou voor het Britse hoger gerechtshof de zaak dienen waarin de ex-drummer bijna 60 miljoen gulden aan misgelopen royalty's eiste van de band die na zijn vertrek enorm succes had. De rechter is inmiddels met de schikking akkoord gegaan. De zaak lijkt op die van de ex-drummer van de Beatles, Pete Best, die vlak voordat de Beatles wereldberoemd werden, vervangen werd door Ringo Starr, in 1962. Best kreeg via de rechter alsnog een deel van zijn misgelopen royalty's.

Samenstelling Paul Steenhuis