Venezuela vreest zware recessie

De Venezolaanse minister van Financiën Maritza Izaguirre verwacht dat de nationale economie dit jaar met 3,8 procent zal krimpen en dat de recessie veel erger zal uitpakken dan tot voor kort werd verwacht. Izaguirra maakte bekend dat de nieuwe regering van president Hogo Chavez de overheidsuitgaven voor dit jaar met 11,3 procent (3,2 miljard dollar - 6,5 miljard gulden) zal verminderen in verband met de sterk gedaalde olie-inkomsten. (AP)

Venezuela

In de rubriek Kort Internationaal Nieuws onder de titel `Venezuela vreest zware recessie' (in de krant van vrijdag 5 maart, pagina 13) werd door het persbureau AP gemeld dat de Venezolaanse minister van Financiën dit jaar een krimp van de nationale economie van 3,8 procent verwacht. AP heeft dit cijfer gecorrigeerd: de minister sprak van 0,8 procent.