Nieuwe zon bij Teletubbies

Van Singapore tot Australië, overal kijken kinderen nu naar de Teletubbies. Sinds vorige maand kunnen ook kinderen in Zuid-Korea naar de dikke tv-knuffels Laa Laa, Dipsy, Tinky Winky en Po kijken. Alleen heten ze daar anders. Laa Laa heet in Korea Na-Na, Tinky Winky is Bora Dori, Dipsy heet Tubi en Po noemen ze Ppo.

Dat is niet het enige verschil. Speciaal voor de Koreaanse televisie is ook het lachende baby-gezichtje in de opkomende zon veranderd, waarmee het kleuterprogramma begint: ,,Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, Teletubbies, kom maar gauw!'' In de meeste landen, ook in de Nederlandse Teletubbies-programma's, is het lachende gezicht van de Engelse baby Jessica Smith te zien. Voor de Koreaanse kinderen heeft de Britse televisiezender die de Teletubbies maakt, de BBC, een Koreaans baby-gezichtje in de zon gezet. Ook voor andere landen in Azië wordt de babyzon aangepast. Deze lente beginnen in Engeland nieuwe opnames voor nog eens 105 nieuwe Teletubbies-afleveringen. Voorlopig blijven de Teletubbies, die sinbds 1997 op de Engelse televisie begonnen, dus nog bestaan. Niet alleen kleine kleuters, voor wie de Teletubbies bestemd zijn, vinden Tinky Winky, Laa Laa, Dipsy en Po leuk. Ook volwassenen en oudere kinderen kijken af en toe met plezier naar de Teletubbies. Oudere kinderen op school hebben ook al pesterige Teletubbie-scheldnamen voor elkaar bedacht: zo noemen ze elkaar soms Stinkie Binkie, Dip Shit - en andere vieze namen, die we hier beter niet kunnen opschrijven.