Media VS moeten gerede twijfel kans bieden

Het klinkt als het knallen van wegstervend vuurwerk in de dagen na Oudjaar: The Broaddrick Story (The Washington Post). Het was de bedoeling er een mooi stukje siervuurwerk van te maken, de klap op de vuurpijl in het afzettingsproces tegen de president. Maar de verslaggevers, de onafhankelijke aanklager en de `managers' uit het Huis van Afgevaardigden kregen dit twintig jaar oude verhaal over verkrachting van Juanita Broaddrick door Bill Clinton niet rond. De dossiers en de monden bleven gesloten totdat het eigenlijke vuurwerk was afgelopen.

De medewerking van de Oostenrijkse autoriteiten is enorm geweest. De druk die zij op diverse fronten uitoefenen doet veel processen versnellen en bespoedigt ons werk.

J.H. Sampiemon is commentator voor NRC Handelsblad.