Formule I mateloos populair op Internet

De Formule I is goed voor een bonte verzameling websites. Een greep uit het ruime aanbod:

www.ddavid.com – Een racegekke particulier presenteert beschrijvingen van coureurs, met links naar een aantal circuits, bijvoorbeeld dat van Zandvoort.

www.formule1.nl – Nederlandse site, zeer compleet. Met onder meer de tijden van de eerste trainingen in Melbourne, de eerste crashes van het seizoen en de slechtse start van Michael Schumacher.

www.autosportmag.com – Het toonaangevende Britse tijdschrift Autosport besteedt veel aandacht aan Formule I, maar ook aan toerwagenkampioenschappen, rally's en NASCAR-races. Op de homepage wordt in dagen, uren, minuten en seconden afgeteld tot het moment waarop in Melbourne de lichten op groen springen voor de eerste race van het seizoen.

www.verstappen.nl – De website van Jos Verstappen volgt de Formule I op de voet. Engels- en Nederlandstalig, met raceverslagen, nieuws, foto's en videoclips.

www.fia.com – De website van de Internationale Automobielfederatie (FIA). Met technische en sportieve reglementen van alle door de FIA goedgekeurde raceklassen, een crashtest van personenauto's, racekalenders, alles over een Europese rij-veilig-campagne waarin een hoofdrol voor Michael Schumacher is weggelegd (als deel van een straf nadat hij in de laatste race van 1997 Jacques Villeneuve met een aanrijding van de wereldtitel wilde afhouden).

www.monaco.mc.f1 – Met profielen van coureurs, racekalender, F1-race-archieven en de mogelijkheid om races live te volgen.

www.mclaren.co.uk – Elk team in de Formule I beschikt over een eigen website. Een aardigheidje bij McLaren, het team van wereldkampioen Mika Hakkinen en David Coulthard, is de mogelijkheid om per e-mail foto's van McLaren-Mercedessen te versturen.

www.f1-update.com – Afficheert zich als de meest complete Formule I-site. Kan actueler. Met chatroom, links, FI-shop met veel boeken. Kruip met de manager competition in de rol van teambaas.

www.atlasf1.com – (The Journal of Formula One Motorsport) biedt voorbeschouwingen op de eerste race van het seizoen, achtergrondartikelen en een aardige verzameling historische Formule I-wagens.

www.casema.net/~delf1com – Een Formule I-voorspellingscompetitie, met simpele puntentelling en eenvoudige regels. Deelname is gratis.