Boete voor Seedorf na vechtpartij

Clarence Seedorf is woensdag na afloop van de wedstrijd Real Madrid-Dinamo Kiev (1-1) op de vuist gegaan met ploeggenoot Fernando Hierro. Collega's moesten de heethoofden in de kleedkamer uit elkaar halen. Voorzitter Lorenzo Sanz van de Spaanse voetbalclub riep beide spelers gisteren ter verantwoording. Zowel Seedorf als Hierro kreeg een boete opgelegd.

Het is al de tweede keer dat de Nederlandse international slaags raakt met een ploeggenoot. Vlak voor de wereldbekerwedstrijd tegen Vasco da Gama, eind november van het vorig jaar, had de voormalige Ajacied tijdens de training in Japan een handgemeen met Ivan Campo. Naar verluidt zou de centrale verdediger Seedorf toen hebben uitgescholden.

Volgens Spaanse kranten vormde ditmaal de uitvoering van een vrije trap de aanleiding van de ruzie. Vlak voor de rust mocht Real Madrid net buiten het strafschopgebied van Dinamo Kiev een vrije trap nemen. Zoals gebruikelijk schaarden Roberto Carlos en Clarence Seedorf zich achter de bal. Hierro, reserve-aanvoerder van de titelverdediger in de Champions League, wilde de bal echter zelf trappen. Dit tot woede van Seedorf die na afloop verhaal ging halen bij de Spaanse international. De woordenwisseling leidde uiteindelijk tot een handgemeen.

Trainer John Toshack, opvolger van de vorige week ontslagen Guus Hiddink, wenste weinig woorden vuil te maken aan het incident. ,,Sommige spelers moeten zich intelligenter gedragen'', zei de Welshman. ,,De spelers moeten weer gaan voetballen. Er is nog veel werk te doen.''

De fans van Madrid blijven intussen hun ongenoegen uiten over de teleurstellende prestaties . In de Primera Division bezet Real momenteel de zevende plaats, op zeven punten van koploper en aartsrivaal Barcelona. Slechts 35.000 supporters namen woensdag de moeite het Champions-Leagueduel tegen Kiev bij te wonen. Uit protest tegen het povere optreden van Real wapperden zij voortdurend met witte zakdoekjes en floten zij de spelers uit.

Ook de teleurstellende Seedorf kreeg een fluitconcert over zich heen toen hij na ruim vijftig minuten werd gewisseld.