Winst Alpinvest door afstoten belangen

Participatiemaatschappij Alpinvest heeft vorig jaar 186,3 miljoen gulden winst geboekt, een groei van 12 procent. Alpinvest dankt zijn winst aan een hoger saldo van boekwinsten en verliezen op participaties en toegenomen rente- en dividendinkomsten. Alpinvest boekte in 1998 goede resultaten op de verkoop van een groot aantal (deel)belangen in onder meer in ASA Studenten Uitzendbureau, Stork Ventilatoren en Toolex. Als belangrijke nieuwe activiteit voor dit jaar noemt Alpinvest de ontwikkeling van het Alpinvest Private Equity Fund. De omvang van dit fonds, waarin naast Alpinvest voornamelijk Nederlandse, Duitse en Engelse pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen gaan deelnemen, wordt 300 miljoen euro, ongeveer 660 miljoen gulden.

(Redactie Economie)