Vergeten herinneringen

Stel je voor dat je leeft in het jaar 2500. De grote informatie-oorlog, waarin alle informatie uit vroegere beschavingen is vernietigd, is net achter de rug. Je bent archeoloog en ontdekt dat er op veel plaatsen grote vaten met zand in de grond liggen begraven. Waarom liggen die vaten daar? Had zand vroeger veel waarde? Of bewaarden mensen iets in dat zand? Er zat een deksel op die precies zo groot is dat er een mens doorheen kon... Waarom?

De Nijmeegse kunstenares Inette van Wijck heeft aan de kinderen van basisscholen in Zelhem foto's van de vaten laten zien. Ze vroeg hun met ideeën te komen en de vaten een nieuwe betekenis te geven. De kinderen mochten opstellen insturen. Al die opstellen, sommige met illustraties, zijn nu te zien in de galerie/bibliotheek in Zelhem. De meest uiteenlopende fantasieën zijn lezen. Van een onderzeeër en een tand van een reus tot composthoop en begraafplaats. In de galerie van de bibliotheek is ook nog werk te zien van Inette van Wijck en Jannie Benthem, die o.a. gebruik maakte van foto's uit haar eigen kindertijd.

*Vergeten herinneringen in de bibliotheek/galerie Zelhem, Burg. Rijpstraat 4 van zo 7 mrt 17u t/m 15 mei. Open ma 10-12, di 14-17u30 en 18u30-20u30, wo 14-17u30, do 14-17u30, vr 14-17u30 en 18u30-20u30. Inl 0314-621420.