THEATER

Nieuwe Show

Hans Liberg verbindt muziek uit alle tijden en windstreken aan een spervuur van grappen, en speelt ook op verzoek. 4 t/m 13 maart Amsterdam, Nieuwe de la Mar.

Scheve Bomen

Vincent Bijlo schept scherpzinnig vermaak over het huiselijk bestaan van een blinde cabaretier. 5 maart Apeldoorn Orpheus, 6 maart Baarn De Speeldoos, 9 maart Haarlem Stadsschouwburg, 10 maart Vlaardingen Stadsgehoorzaal, 11 maart Zaandam Zaantheater.

In Pursuit Of Pleasure

Vijfstemmige sierzang door Montezuma's Revenge, in een theatersetting die verwijst naar het grootsteedse poprepertoire. 4 maart Zwolle Odeon, 5 maart Schiedam Theater aan de Schie, 6 maart Vianen De Stadshof.

Hype

Voortdurend verrassend parodieëncabaret door de Vliegende Panters,die elk genre lijken te beheersen en al die genres kunnen laten ontsporen. 9 maart Apeldoorn Orpheus, 10 maart Roermond CK Theater.

Kerstmis In April

Maarten van Roozendaal zingt de blues zoals die zelden wordt gezongen: bizar, weemoedig en voortdurend onvoorspelbaar. 10, 11 maart Rotterdam Zuidplein.

Hamlet

In de regie van Johan Doesburg bij Het Nationale Toneel. Intelligente, strak geregisseerde voorstelling over het conflict tussen denkkracht en vertwijfelde angst voor waanbeelden. Sterke rollen van Gijs Scholten van Aschat als Hamlet, Will van Kralingen als Gertrude, Rik van Uffelen als Claudius en vele anderen. 4-7 maart Rotterdam, Schouwburg; 10 maart Hilversum, Gooiland; 11 maart Utrecht Stadsschouwburg.

Dunk

Droogkomische grappen en onverwachte wendingen door cabaretier Reinder van der Naalt. 4 maart Purmerend De Purmaryn, 5 maart Oud Beyerland De Lindehoeve, 9 maart Hilversum Gooiland, 11 maart Drachten De Lawei.

En verder

Heerlijk Duurt Het Langst Gewetensvolle reconstructie van de debuut-musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink in charmante jaren-zestig-retro-stijl. Met Jasperina de Jong en Jenny Arean afwisselend in de hoofdrol. 5, 6 maart Den Helder De Kampanje, 8 t/m 10 maart Middelburg Schouwburg, 11 maart Purmerend De Purmaryn; Kalm aan en rap een beetje Herman Finkers met een nieuwe stortvloed aan droogkomische grappen over alles en niets. 9 t/m 13 maart Gouda Schouwburg; De waker, de slaper & de dromer Youp van 't Hek, grof en poëtisch tegelijk, over de verburgerlijking van een groep studenten die had gezworen nooit in de rat race verzeild te zullen raken. 4, 5 maart Venlo De Maaspoort; 8 maart Scheveningen Circustheater; 10, 11 maart Den Helder De Kampanje.