Somber perspectief voor zwalkend Madrid

Real Madrid heeft onder John Toshack ook in de Champions League de vorm nog niet gevonden. De tobbende `Koninklijke' uit de Spaanse hoofdstad kwam in het Bernabeu-stadion tegen Dinamo Kiev niet verder dan 1-1 en moest nog een achterstand wegwerken ook. De beloofde premie van 4,3 miljoen gulden voor het halen van de halve finale lijkt ver weg. In de tweede helft bracht Sjevtsjenko de Oekraïeners op voorsprong: 0-1. De Joegoslavische international Pedrag Mijatovic voorkwam een nieuwe blamage voor de titelverdediger door in elk geval een gelijkspel af te dwingen. Hij schoot fraai raak uit een vrije trap. Clarence Seedorf, in de basis begonnen, zag die treffer op de monitor in de kleedkamer. Hij moest na een uur plaatsmaken voor Savio.

Bayern München kan in eigen land met een geruster hart op bezoek bij 1.FC Kaiserslautern. De Zuid-Duitse kampioensploeg zegevierde in het eigen Olympisch Stadion met 2-0 en kwam eigenlijk geen moment in gevaar. Kaiserslautern dat in anderhalf uur voetbal maar één schot op doel loste, beëindigde het duel in München met tien man. In de 71ste minuut kreeg de Egyptenaar Hany Ramzi voor de tweede keer geel en kon inrukken. Bayern leidde op dat moment al geruime tijd met 2-0. Giovane Elber en Stefan Effenberg scoorden na ruim een half uur in de eerste helft. Lothar Matthäus bleef in de rust achter in de kleedkamer met maagklachten, maar dat maakte voor Bayern München geen verschil. Kaiserslautern-trainer Otto Rehhagel vond dat de schade nog beperkt was gebleven.

Voor Juventus gloorde gisteravond tegen Olympiakos Piraeus bij een stand van 2-0 de halve finale tot de Griekse invaller Andreas Niniadis ver in blessuretijd de return over twee weken een geheel ander aanzien gaf. Filippo Inzaghi zorgde, op aangeven van Edgar Davids, in de 38ste minuut met een volley om zijn bewaker Anatolakis heen voor 1-0. Antonio Conte leek vervolgens tien minuten voor tijd, daartoe in staat gesteld door Zidane, een ruime marge aan te brengen. De Spaanse scheidsrechter Garcia Aranda liet de klok echter doortikken tot 97 minuten. Toen zorgde Niniadis alsnog voor 2-1 door een strafschop te benutten. Hij was vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd Georgatos komen vervangen en toonde op het beslissende moment z'n koelbloedigheid vanaf de stip. Doelman Peruzzi had Alexandris, ook al een invaller, neergehaald.