ProProf met De Unie voor voetbal-CAO

De initiatiefnemers tot de voetballersvakbond ProProf zetten samen met vakorganisatie De Unie een nieuwe beroepsorganisatie op, met als doel te komen tot een CAO voor het betaald voetbal. De nieuwe organisatie moet de spelers de mogelijkheid geven te kiezen voor een eigen vakbond.

Momenteel zijn de partijen in gesprek met oud-voetballers, die binnen een paar weken het bestuur moeten gaan vormen van `Unie ProProf' zoals de naam gaat luiden. De belangrijkste kracht van de samenwerking is dat een eventuele CAO algemeen verbindend verklaard kan worden. Het door makelaars bedachte ProProf zou zelf slechts een CAO kunnen afsluiten voor de eigen leden. De Unie heeft de voporwaarde gesteld dat er geen makelaars in het bestuur zitting nemen.

De Unie is een vakorganisatie met 80.000 leden, die landelijk jaarlijks zo'n driehonderd CAO's in de marktsector afsluit. Daarbij zit ook de CAO voor de werknemers van de Nederlandse voetbalbond KNVB. (ANP)