Poepdoos

Heb je wel eens een neushoorn zien poepen? In Nederland moet je daarvoor naar de dierentuin, maar in Zuid-Afrika vinden kinderen dat heel gewoon. Grote mensen maken daar zelfs gebruiksvoorwerpen van neushoornpoep: schaaltjes, doosjes en papier. Van dit poeppapier, dat helemaal uit Zuid-Afrika komt, worden op zo 7 maart van 14-16u huizen gebouwd (je krijgt er geen vieze handen van!) in het Schoolatelier van het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

*Workshop Poephuis op zo 7 maart van 14-16u in het Schoolatelier van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi), Museumpark 25, Rotterdam. Deelname is gratis op vertoon van een geldig toegangskaartje (van 4 t/m 15 jaar ƒ4). Res 010-4401200.

Ouders kunnen om 14u30 deelnemen aan een rondleiding door het depot (De Schatkamer) van het NAi. De Schatkamer, waar de archieven van de belangrijkste Nederlandse architecten liggen, is doorgaans niet toegankelijk voor publiek. De rondleiding kost ƒ5 exclusief de toegangsprijs (ƒ7,50).