Noach

Heel lang geleden gaf God aan Noach een bijzondere opdracht: hij moest een ark (schip) bouwen die 180 meter lang, 30 meter breed en 18 meter hoog moest worden. Noach bouwde zo'n schip gewoon midden op het land. Want wat de mensen niet wisten maar Noach wel, was dat het ging regenen. Wel 40 dagen en nachten achter elkaar. De ark die eerst op de aarde stond begon te drijven. Op het schip zaten Noach, zijn vrouw en drie zonen. Maar ook van alle diersoorten een mannetje en een vrouwtje. Zij waren de enige wezens die de zondvloed overleefden. En toen het eindelijk ophield met regenen lichtte Noach het deksel van de ark en zag dat de aarde weer droog werd. Het verhaal over Noach is te lezen in de bijbel (het oude testament) en wordt zo 7 maart van 13u30-15u verteld in het Joods Historisch Museum door het duo Malle Kalle voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Wel kaplaarsen meenemen.

*Het duo Malle Kalle vertelt voor kinderen van 6 tot 12 jaar zo 7 maart van 13u30-15u over Noach en veertig dagen regen in het Joods Historisch Museum, Jonas Daniël Meijerplein 2-4, Amsterdam. De toegang is gratis. Inl 020-6269945.