MUZIEK

Otto Ketting

Het Nederlands Philharmonisch Orkest geeft olv Jurjen Hempel 5 en 6 maart 20u15 in de Beurs van Berlage, Amsterdam de eerste uitvoeringen van de door Otto Ketting geïnstrumenteerde 3 Mélodies van Maurice Ravel, waarin Rosemary Hardy de soliste is.

Verder ook van Ketting De Aankomst en de liederencyclus The Light of the Sun en van Ravel Ma mère l'oye.

De Aankomst wordt ook gespeeld door het Noord Nederlands Orkest in kleine bezetting olv Lev Markiz.

Operagala

De Vereniging Vrienden van de Opera viert op 9 maart 20u15 in het Amsterdamse Concertgebouw het 25-jarig bestaan met een operagala, waarin onder andere de finale van het concours Prix Jeunesse 1999. Eregaste Dame Kiri Te Kanawa reikt de prijzen uit aan de laureaten. Verder wordt gezongen door Gail Gilmore, Charlotte Margiono, Ellen van Haaren, Roberto de Candia, Harry Peeters en Pieter van den Berg, begeleid door het Brabants Orkest olv Julian Reynolds.

Zigeunerklassiek

De Zwitserse mezzosopraan Maria Ricarda Wesseling zingt, begeleid door de pianist Roger Braun, op 6 maart 20u15 zigeunerliederen van Brahms en Dvorák en liederen van Rachmaninov en Liszt, afgewisseld met romantische piano-intermezzi van Brahms, Grieg en Rachmaninov.

Slagwerkgroep Amsterdam

Onder de titel `De componist en zijn inspirator' brengt de Slagwerkgroep Amsterdam een programma met muziek van Jan Rokus van Roosendael en Theo Loevendie, van Jan Bus en Dimitri Sjostakowitsj, van André Douw en Toru Takemitsu en van Jan Bus en John Cage. 5 maart 20u15 Musis Sacrum Arnhem; 9 maart Paradiso Amsterdam; 13 maart Kloveniersdoelen Middelburg en 16 maart Theater Romein Leeuwarden.

Tuck & Patti

Het duo van gitarist Tuck Andress en zangeres Patt Cathcart speelt luistermuziek in vele genres. 4 maart MC Frits Philips Eindhoven, 5 maart MC Vredenburg Utrecht.

SFEQ en het Metropole Orkest

De `jazzdance' groep SFEQ speelt ondersteund door het Metropole Orkest eigen stukken in arrangementen van Fons Merkies. Het Orkest staat o.l.v. Vince Mendoza. 7 maart Paradiso Amsterdam.

Jools Holland

De presentator van het onvolprezen BBC-popprogramma Later with Jools Holland mag graag op de pianokruk aanschuiven bij grootheden als Tony Bennett of Ray Charles.

Met zijn eigen Rhythm & Blues Orchestra (in kleine bezetting) houdt Holland de ouderwetse swing-traditie in ere. 4 maart Paradiso, Amsterdam, 5 maart LVC, Leiden, 6 maart Lantaarn, Hellendoorn, 7 maart Oosterpoort, Groningen.

Zigeunermuziek

In de rubriek Selectie Muziek (in de krant van donderdag 4 maart, pagina 38) staat een concert, zigeunermuziek door Maria Ricarda Wesseling en Roger Braun, aangekondigd voor zaterdag 6 maart 20.15 uur. Daarbij staat niet vermeld waar het concert wordt gegeven. Dat is in de AGA-zaal van de Beurs van Berlage in Amsterdam.