Meer winst Interpolis door levensbedrijf

Verzekeraar Interpolis heeft ondanks een minder resultaat bij de schadeverzekeringen de nettowinst met 10 procent verhoogd tot 254 miljoen. Vooral op de ziektekostenverzekeringen behaalde de Rabo-dochter een fors lager resultaat. De winst in dit segment daalde door ,,initiële kosten'' van 58 miljoen tot 14 miljoen gulden.

Dit heeft Interpolis vanochtend bekendgemaakt. In totaal daalde het resultaat van de schadeverzekeringen met 18 procent tot 101 miljoen gulden. De premie-omzet in schadeverzekeringen steeg met 200 miljoen tot 1,8 miljard. Het resultaat op levensverzekeringen steeg met 19 procent tot 264 miljoen.

De omzet in het levensbedrijf steeg met 500 miljoen tot 3,7 miljard gulden. De verzekeraar betaalt over 1998 43 procent van het resultaat aan winstuitkering terug aan haar cliënten.