Lippenbeertjes

Baloe, de grote vriend van Mowgli uit Jungle Book is met zijn ruige zwarte vacht en lange snoet een echte lippenbeer. Deze beren zijn in Europese dierentuinen heel zeldzaam geworden. Alleen in Leipzig, Frankfurt en Londen zijn ze te nog te zien. Jongen zijn al helemaal een zeldzaamheid geworden. In het wild leven er nog zo'n 10.000 lippenberen in India en Nepal. Eind januari zijn er in Artis twee jonge lippenbeertjes geboren. De tweeling blijft voorlopig nog even in het donkere kraamhok bij hun moeder, waar ze via een monitor in het aangrenzende zeeleeuwenverblijf af en toe te zien zijn. Moeder Sonja ligt meestal net voor de camera (het is haar hoekje). Alleen als ze even wegloopt zijn de kleintjes in het donker te zien. Als alles goed gaat mogen ze eind april op moeders rug naar buiten.

*Twee jonge lippenbeeertjes nu nog via de monitor te zien in Artis, Plantage Kerklaan 38-40, Amsterdam. Toegang kinderen van 4 t/m 11 jaar ƒ17,50, daarboven ƒ25. Open dag 9-17u