Hongkong wil pretpark Disney

De regering van Hongkong onderhandelt met het Amerikaanse amusementsconcern Walt Disney Company over de aanleg van een pretpark in de voormalige Britse kroonkolonie. Dat heeft minister van Financiën Donald Tsang gisteren bekendgemaakt bij de presentatie van zijn begroting. Er moet voor eind juni een besluit vallen. Als dat positief uitvalt, zal de eerste fase van het park in 2005 zijn voltooid. Hongkong, sinds juli 1997 deel van China, zou de economische impuls van een Disney-park goed kunnen gebruiken. Het is zwaar getroffen door de financiële crisis in het Verre Oosten. De economie kromp vorig jaar met 5,1 procent en het aantal buitenlandse toeristen daalde met 8 procent tot 9,6 miljoen. Het pretpark zou het vijfde van Disney worden. De bestaande vier staan in Orlando (Florida), Los Angeles (Californië), bij Parijs en in Tokio. (ANP, Reuters)