GALERIE

Ger van Elk

In Galerie De Expeditie is t/m 20 maart een klein overzicht te zien van werken die Ger van Elk tussen 1979 en 1998 maakte. De relatie tussen onderwerp en materiaal staat in veel van zijn beelden centraal. Zo toont Van Elk diverse foto's van een berkenbos die zijn ingelijst in houten lijstjes en neergezet op rustieke houten planken. Ook plakte hij foto`s van bomen op houten plaatjes en stapelde die op elkaar zodat een boomstam werd gevormd. In zijn meest recente werken heeft Van Elk foto`s van Hollandse landschappen met de computer gemanipuleerd totdat ze lijken op zeventiende-eeuwse schilderijen. Leliegracht 47, Amsterdam. Wo t/m za 13-18u.

Roger Ackling

De Engelse kunstenaar Roger Ackling wordt gerekend tot de `land artists'. Ackling maakt zijn werk op het strand van Norfolk, waar hij met behulp van een lensje en het zonlicht lijnen schroeit in wrakhout. Zijn consequente en sobere manier van werken heeft hem de bijnaam `ecologisch minimalist opgeleverd. De tentoonstelling Winter Light met recent werk van Ackling is t/m 30 maart te zien in Galerie Josine Bokhoven, Prinsengracht 154, Amsterdam. Di t/m za 13-18u.

Tom Claassen

De humoristische, vriendelijk ogende honden, nijlpaarden en olifanten van Tom Claassen lijken zo te zijn weggelopen uit een Disney-film. Vaak hebben zijn beestenbeelden gigantische afmetingen, zoals de rat die de toeschouwer bij binnenkomst van Galerie Fons Welters aanstaart. De imposante formaten kunnen echter niet verhullen dat de dieren kwetsbaar of zelfs ten dode opgeschreven zijn. 6 maart t/m 17 april, Bloemstraat 140, Amsterdam. Di t/m za 13-18u.

Meschac Gaba

Geld is het materiaal dat de Beninse kunstenaar Meschac Gaba voor zijn beelden gebruikt. De kunstenaar maakt een papje van de geldsnippers die hij opvangt uit de versnipperaar van de Nederlandse Bank en doopt daar kralenkettingen in. Ook beplakt hij geplastificeerde boomblaadjes met geldsnippers en maakt daar oorbellen en broches van. T/m 17 maart in Galerie Lumen Travo, Lijnbaansgracht 314, Amsterdam. Wo t/m za 13-18u.

En verder

Houtskooltekeningen van Margriet Thissen t/m 17 maart in Galerie Oele, Lijnbaansgracht 314, Amsterdam; Schilderijen en tekeningen van Andrej Roiter t/m 21 maart in Galerie Tanya Rumpff, Spaarnwouderstraat 74, Haarlem; Schilderijen van Maurice Braspenning t/m 19 maart in de LAKgalerie, Cleveringaplaats 1, Leiden; Maja Zomer en Zeger Reyers exposeren t/m 20 maart in Room, Benthuizerstraat 96, Rotterdam.

65: Konden we er nog maar eens met vader over spreken.