Einde Argentijnse voetbalstaking

De Argentijnse voetballers gaan weer aan het werk. Het hof van beroep in Buenos Aires gelastte dat de competitiewedstrijden in de tweede, derde en vierde divisie eind deze week hervat worden.

De spelers uit de eerste divisie, die uit solidariteit met hun collega's staakten, staat nu niets in de weg ook weer te gaan spelen. Rechter Victor Perrotta sprak eind vorig jaar nog een schorsing uit voor de lagere competities. Hij wilde eerst maatregelen om het buitensporige geweld onder het voetbalpubliek in te tomen. Vanaf 1930 vielen onder Argentijnse voetbalfans 66 doden en 25.000 gewonden.

Het besluit om het competitievoetbal te hervatten kwam luttele uren na incidenten in het stadion Bombanera van kampioen Boca Juniors in Buenos Aires. Tenminste vier fans raakten gewond bij een trainingspartij tussen Boca Juniors en tweededivisieclub Chacarita Juniors. (AFP/EFE)