Doek valt voor failliet Habitat

Het doek is definitief gevallen voor de meubelketen Habitat. De pogingen van de curatoren om een deel van de zeven vestigingen te redden, zijn vergeefs gebleken. Een opkoper heeft zich over de boedel ontfermd en houdt gedurende enige maanden een faillissementsuitverkoop in de 'oude' winkelpanden. Niet dat een doorstart kansloos is geweest. Maar liefst twee kandidaten wilden de keten voortzetten. De ene, een investeerder, dacht één vestiging van Habitat te kunnen redden. Hij en de internationale koepelorganisatie Habitat International waren het daar al over eens, maar de investeerder had te weinig over voor de failliete boedel. De huidige opkoper, Uittenbogert uit Culemborg, bood ,,aanzienlijk meer''. Ook Uittenbogert wilde de keten voortzetten, maar dat zag Habitat International niet zitten. (ANP)