United-fans woedend na bekentenis Simeone

Het is dat ze allebei Monica al hadden, daarom móest Diego wel een bladzij opschuiven. Anders hadden The Sun en The Mirror, de twee grootste Britse onderbuikkranten, de Argentijnse voetballer Diego Simeone vandaag zeker op hun voorpagina's een kopje kleiner gemaakt.

De `vuile Argy' (The Sun) gaf gisteren namelijk toe dat Engeland een nationale vernedering bespaard was gebleven, als hij tijdens het wereldkampioenschap voetbal, afgelopen zomer in Frankrijk, geen gemene streek had uitgehaald. Door reuzen-pijn te simuleren na een klein schopje van de Engelse speler David Beckham, verleidde Simeone de scheidsrechter tot het geven van een rode kaart, zei hij gisteren. Beckham verdween van het veld, Argentinië won met strafschoppen en Engeland was uitgeschakeld.

,,De scheidsrechter trapte in de val omdat ik zo mooi neerviel'', aldus Simeone. ,,Wat een gele kaart had moeten worden, veranderde zo in een rode. In werkelijkheid was het helemaal geen geweldige schop [van Beckham].''

De `bastard' (Britse fans in The Mirror) koos een fraai moment voor zijn bekentenis. Vanavond treedt hij met Inter Milan aan op Brits grondgebied in de kwartfinale van de Champions League tegen Beckhams Manchester United. Woeste Man Utd.-fans gaven Simeone bij aankomst al een voorproefje van wat hem vanavond staat te wachten in het Old Trafford-stadion, dat plaats biedt aan 55.000 gekrenkte Engelse zielen.

Dezelfde fans verbrandden afgelopen zomer Beckhams foto. De `man die Engeland liet vallen' bewaarde gisteren het stilzwijgen. En de tabloids die hem vorige zomer de grond in schreven, wachten met zijn rehabilitatie nog even op de uitslag van vanavond.

    • Hans Steketee