Overname stuwt winst Aegon op

Verzekeraar Aegon verwacht dat de overname van het Amerikaanse bedrijf Transamerica de winst per aandeel dit jaar en volgend jaar met ten minste drie procent extra zal doen groeien. In totaal voorziet Aegon dit jaar een winstgroei in euro's van 18 tot 20 procent (12 tot 15 procent per aandeel).

Dat is vanmiddag bekendgemaakt. Aegon verwacht dat de acquisitie van Transamerica medio dit jaar zal worden afgerond.

De Haagse verzekeraar heeft de nettowinst in het afgelopen jaar zien groeien met 25 procent naar meer dan 2,7 miljard gulden (ruim 1,2 miljard euro).

Beleggers reageerden lauw op het nieuws. Het aandeel Aegon noteerde op de Amsterdamse effectenbeurs kort na het middaguur 40 eurocent lager op 94,10 euro. Per aandeel is de nettowinst van Aegon toegenomen met 14 procent naar 4,75 gulden. De omzet van de verzekeraar groeide in het afgelopen jaar met 21 procent naar 37,9 miljard gulden. Exclusief acquisities bedroeg de omzetgroei van Aegon 14 procent.Aegon heeft de brutopremieontvangsten in 1998 zien groeien met 21 procent naar ruim 25 miljard gulden. De opbrengsten uit beleggingen namen toe met 25 procent naar ruim 11 miljard.