Jan Timmer voorzitter NV PSV

Jan Timmer, voormalig president-directeur van Philips, wordt in de binnenkort op te richten NV PSV voorzitter van de raad van bestuur. De Eindhovense eredivisieclub wil nog voor het komende seizoen de organisatiestructuur wijzigen van een stichting in een naamloze vennootschap.

Met Timmer nemen nog vier bestuurders plaats in de raad van bestuur. Drie van hen zijn al bekend, zij zijn afkomstig van VDL Groep Eindhoven, Mercedes Nederland en de amateurtak van PSV. Het vierde, nog onbekende lid, komt van hoofdsponsor Philips.

De huidige voorzitter van PSV, Harry van Raay, blijft in functie. Bij de NV zal hij de functie van directeur bekleden. De andere directieleden worden de huidige manager Frank Arnesen, Peter Vossen (algemene zaken) en Fons Spooren (commerciële zaken). Wanneer de omschakeling naar NV precies plaatsvindt, is volgens woordvoerder Pedro Salazar nog niet te zeggen. ,,Maar ons doel is vóór het volgend seizoen.''

In de zomer van vorig jaar maakte PSV bekend de professionele tak van de club in een naamloze vennootschap te willen onderbrengen. Daarmee verwacht de club beter in te kunnen spelen op ontwikkelingen op voetbal- en economisch gebied. Ook is de omvorming een eerste stap op weg naar een mogelijke beursgang, al is daarvan momenteel nog geen sprake.

Landskampioen Ajax is op dit moment de enige Nederlandse club die aan de beurs is genoteerd. De beursgang in 1998 leverde de Amsterdamse club 120 miljoen gulden op. Sinds de introductie is de koers waarde van het aandeel Ajax bijna gehalveerd. In Engeland zijn diverse clubs aan de beurs genoteerd.