Economische groei Italië vertraagd

De Italiaanse economie is vorig jaar minder gegroeid dan was verwacht, maar het begrotingstekort blijft binnen de normen van het Verdrag van Maastricht. Dat blijkt uit cijfers van Istat, het Italiaanse centrale bureau voor de statistiek. De groei van het bruto nationaal product was in 1998 een teleurstellende 1,4 procent. Dat is een van de laagste percentages binnen Europa. De groei is een vol procentpunt minder dan aanvankelijk werd verwacht. Maar omdat de rentekosten sterk zijn gedaald, heeft dit weinig effect op de verhouding tussen begrotingstekort en bruto nationaal product. Het begrotingstekort bedroeg vorig jaar 2,68 procent. Ook voor dit jaar zal de groei waarschijnlijk lager zijn dan de 2,5 procent waarmee het kabinet heeft gerekend. (Mark Leijendekker in Rome)