Amerikanen adviseren OCW over oorlogskunst

Een Amerikaans adviesbureau volgt in opdracht van de Nederlandse overheid de berichtgeving over de wijze waarop ons land omgaat met oorlogskunst en de teruggave daarvan aan rechthebbenden. Een woordvoerder van het minsterie van OCW heeft vanmorgen desgevraagd bevestigd dat het bureau Hill and Knowlton sinds een jaar media-adviezen vertrekt aan de Nederlandse ambassade in Washington. Het bureau ontving daarvoor tot dusver ruim 100.000 gulden.

Hill en Knowlton werd ingeschakeld met het oog een grote conferentie over geroofde kunst, vorig jaar in Washington, waar ook het Nederlandse beleid ten aanzien daarvan besproken werd. Volgens het ministerie van Cultuur in Zoetermeer mag de invloed van de Amerikaanse media niet onderschat worden. Daarom is een adviesbureau ingeschakeld dat de Amerikaanse media door en door kent. Het inhuren van zo'n bureau wordt in Amerika beschouwd als de normaalste zaak van de wereld, aldus het departement. Het contract loopt nog tot en met juni.