Zeven zeelieden dood na schipbreuk bij Azoren

Zeven bemanningsleden van het containerschip Sky Bird, varend onder Nederlands-Antilliaanse vlag, zijn in de nacht van zondag op maandag om het leven gekomen na een schipbreuk bij de Azoren.

De boot kapseisde als gevolg van het zware weer op de Atlantische Oceaan ten noorden van de Azoren. De bemanning bestond uit twee Denen en negen Filippijnen. Drie opvarenden werden gered door een schip dat gealarmeerd werd door de noodsignalen van de Sky Bird. Eén bemanningslid wordt nog vermist, aldus een woordvoerder van de Portugese marine. Volgens de eerste berichten kwam de Sky Bird in moeilijkheden omdat de lading door het zware weer was gaan schuiven. Het honderd meter lange containerschip bevond zich op dat moment 670 kilometer ten noorden van Flores, het meest oostelijke eiland in de archipel van de Azoren.

Het schip was volgens het Nederlands consulaat op de Azoren op weg naar Rotterdam. Over de aard van de lading en de haven vertrek had men vanochtend nog geen informatie. Vier bemanningsleden ontkwamen in een reddingsboot, maar een van hen overleed desondanks. Zeven lichamen van opvarenden zijn inmiddels geborgen.

De reddingswerkzaamheden werden volgens de Portugese marine ernstig bemoeilijkt door het zware weer met golven van zes tot zeven meter hoog.

De afstanden maken het niet mogelijk voor de Portugese marine verder reddingsacties te ondernemen voor het bemanningslid dat nog vermist wordt.