VAN DE ANDERE KANT

Lichtontwerper Tom van Noorden bedenkt in welke schijnwerpers de artiesten – Ilse de Lange, Felix Maginn (Supersub) en de leden van het Metropole Orkest – tijdens de opnamen van With a little help from my friends staan.,,Ik vind de wildste nummers het leukste. Het orkest gaat dan helemaal uit zijn dak, onder deze omstandigheden beginnen ze echt los te komen. Het kan mij dan ook niet wild genoeg zijn. Ik moet me wel een beetje inhouden, want uiteindelijk moet het overkomen op een postzegeltje, de televisie.'' Van Noorden zit boven de zaal en heeft een mooi overzicht: ,,Hier voel je het rammen van de muziek lekker. Soms zit je in een afgesloten lichtcabine, waar de muziek over een speakertje schalt. Zo tussen het publiek hoor je de muziek tot op je botten. Naast me zit de scan operator, die de bewegende lampen programmeert. Ik roep welke sfeer ik wil zien, met die en die kleuren en die beweging, waarna hij razendsnel de codes van de lampen en de standaardkleuren intikt. Van te voren heb ik met de regisseur de nummers op een bandje beluisterd, waarna we de sfeer en de effecten bedenken. Er is dus een soort basisidee, maar dat veranderen we gewoon weer als we bezig zijn.''