Tekening ontvoerder Boonstra openbaar

De politie maakt vanavond een compositietekening bekend van de vermoedelijke dader van de ontvoering en mishandeling van H. Boonstra-Raatjes, echtgenote van Philips-topman C. Boonstra. De tekening zal worden getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Uit een vanochtend verspreid persbericht blijkt dat politie en justitie er nog altijd van uitgaan dat Boonstra-Raatjes het toevallig slachtoffer is geweest van een haar onbekende man die op de vlucht was. De man is tot nog toe onvindbaar.

Boonstra-Raatjes, woonachtig nabij Antwerpen, werd op 13 november vorig jaar met zwaar hoofdletsel in Hoek van Holland aangetroffen. De politie maakte bekend dat zij vermoedelijk het slachtoffer was van een ,,gerichte afrekening''. Deze voorlopige these werd na enkele weken recherche-onderzoek verworpen. Op grond van de verklaringen van Boonstra-Raatjes zelf werd aangenomen dat zij was opgepikt door een welsprekende man van tussen de 25 en 30 jaar die wegens een mislukte drugsdeal op de vlucht was naar Groot-Brittannië.

Uit nieuwe vrijgegeven informatie blijkt dat de dader zich aan Boonstra-Raatjes heeft gepresenteerd als de zoon van een goed verdienende zakenman bij een overslagbedrijf, vermoedelijk in Rotterdam. Tijdens de twee uur durende rit van Antwerpen naar Hoek van Holland vertelde de dader onder meer over zijn vriendin, die juriste of juridisch medewerker zou zijn bij een kantoor met de klankverwante naam `Van der Made'. Voorts zei hij financiële problemen te hebben met `transworld'. Het gaat om een goed verzorgde, Nederlands sprekende man van tussen de 1.80 en 1.85 met bruine ogen, bruin krullend haar en een smal, mager gelaat, aldus de politie.

Boonstra-Raatjes wordt nog steeds behandeld aan het oogletsel dat zij tijdens de ontvoering heeft opgelopen. Op het moment van het misdrijf woonde zij apart van haar echtgenoot, die een relatie had met zakenvrouw S. Tóth. Deze relatie is inmiddels beëindigd.

Met het tonen van de tekening in het tv-programma Opsporing Verzocht hoopt de politie op nieuwe aanwijzingen. Het rechercheteam is inmiddels teruggebracht van zestien naar zes personen.