Selectie: Radio

De weekstaat. Eerste van een driedelige serie over de psychologische achtergronden van beleggen. Economisch psycholoog Sjaak Bloem gaat o.a. in op de meest gemaakte beleggingsfouten en hoe mensen met risico's omgaan. Radio 5, 21.30-22.00u.

De avonden. In het eerste uur literair variété met o.a. Thomas Verbogt, Hans Dorrestein en Frans Ehlhart. Muziek van gitarist Robin Nolan. En in het tweede uur een radiovertelling van Heere Heeresma jr. Circa om half twaalf onderzoekt graficus Piet Schreurders lichte grammofoonmuziek. Radio 2, 22.02-24.00u.

De onderste la. Aandacht voor de Vlaamse schrijver Louis Paul Boon die dit jaar 20 jaar geleden overleed. Ernst Bruinsma van het Louis Paul Booncentrum verdiept zich in het modernisme van Boon, vergeleken met dat van andere auteurs als Paul De Vree en Ivo Michiels. Morgen, Radio 5, 15.02-16.00u.