Indonesië richt speciale eenheid op tegen rellen

De bevelhebber van het Indonesische leger, generaal Wiranto, heeft naar aanleiding van de nieuwste onlusten op Ambon de oprichting aangekondigd van een speciale legereenheid die zich zal bezighouden met de bestrijding van rellen.

De eenheid moet bij rellen snel ter plaatse zijn om de onrust te ,,isoleren''. Agenten van de geheime dienst zullen de aanstichters van de onlusten opsporen. Wiranto deed zijn aankondiging nadat gisteren ten minste tien doden vielen tijdens nieuwe botsingen tussen christenen en moslims op het eiland Ambon. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Volgens journalisten ter plaatse werden de moslims in het gebied aangevallen door christenen. De Indonische politie schoot de christenen te hulp en opende zonder waarschuwing het vuur op de moslims. Negen moslims, die na het ochtendgebed de plaatselijke moskee uitliepen, werden doodgeschoten, aldus ooggetuigen. Ambon Stad is volgens journalisten veranderd in een spookstad. Op Ambon zijn dit jaar al 200 doden gevallen tijdens religieuze onlusten.