Gebruikersruimte Delfshaven blijft voorlopig open

De drugsgebruikersruimte in Delfshaven, de oudste van Nederland, blijft voorlopig open. Dat is de uitkomst van het overleg dat de Rotterdamse deelgemeente en bewoners en winkeliers gisteravond hebben gevoerd.

De bewoners hadden gedreigd het pand in de Spanjaardstraat te sluiten, omdat de deelgemeente, GGD en verslaafdenorganisatie de gemaakte afspraken niet zouden nakomen. De deelgemeente heeft nu beloofd in de komende maand een plan van aanpak opstellen waarin rechten en plichten van de verschillende partijen opnieuw zullen worden vastgelegd. Volgens Chris Boeijinga, voorzitter van de `beheerscommissie' van de gebruikersruimte, hebben de bewoners het belang van de verslaafden laten prevaleren. ,,Maar dat neemt niet weg dat als het plan van aanpak ons niet bevalt, we alsnog ons veto zullen uitspreken.''