Eritrea en Ethiopië

De Organisatie van Afrikaanse Eenheid heeft gisteren opgeroepen tot een staakt-het-vuren in het grensconflict tussen Eritrea en Ethiopië. Ethiopische troepen wisten zaterdag de Eritrese troepen uit het gebied rondom het grensplaatsje Badme te verdrijven. Hierop besloot Eritrea akkoord te gaan met een vredesvoorstel van de OAE. Tot nu toe had Eritrea het voorstel afgewezen, omdat het een clausule bevatte waarin de terugtrekking uit Badme werd geëist. Ethiopië had het plan al eerder geaccepteerd. ,,Aangezien beide partijen akkoord gaan, dringen we erop aan de gevechten te staken'', aldus de OAE in een verklaring. Volgens de secretaris-generaal van de OAE, Salim Ahmed Salim, heeft Ethiopië geen andere territoriale ambities dan het gebied rondom Badme. ,,Hun enige doel was het heroveren van land dat was bezet door Eritrea.'' (Reuters, AFP)