Acties fans tegen doordeweekse voetbalduels

Twintig supporters van Feyenoord hebben gistermiddag voor de aanvang van de buitengewone algemene ledenvergadering van de KNVB in Zeist het bestuur betaald voetbal een pamflet overhandigd. Hierin uitten zij hun ongenoegen over wedstrijden op doordeweekse dagen. De supporters willen niet langer het slachtoffer zijn van het veiligheidsbeleid van de bond. Aanleiding voor de actie is de datum van de inhaalwedstrijd AZ-Feyenoord, die wordt gespeeld op woensdagmiddag 24 maart. Begin februari speelde Feyenoord voor de beker op een donderdagmiddag bij FC Utrecht. De KNVB zegt dat er geen andere speeldata meer zijn voor de inhaalduels van Feyenoord. De supportersvereniging van Feyenoord wil voor het duel tegen AZ een demonstratie organiseren tegen de KNVB. Daartoe is bij de gemeente Alkmaar een vergunning aangevraagd.