Verlies EK-brons voor zaalvoetballers

Evenals de collega's op het veld bij het laatste WK zijn de Nederlandse zaalvoetballers als vierde geëindigd bij het EK. De strijd om het brons tegen Italië ging gisteren in het Spaanse Granada met 3-0 verloren. Oranje maakte een uitgebluste indruk. Bondscoach Nico Spreij probeerde in de tweede helft de achterstand om te buigen door keeper Michel Wentzel te wisselen voor veldspeler Glenn Zeelig. Dat had echter geen effect. Italië maakte er zelfs nog een treffer bij.

Voor doelman Wentzel betekende het EK na veertien jaar zijn afscheid als international. Hij kwam 85 keer voor Oranje uit. Zijn laatste toernooi was zeker niet zijn beste. Wentzel ging in de verloren halve finale van vrijdag tegen Rusland bij een paar doelpunten niet vrijuit.

Rusland werd verrassend Europees kampioen. Het won in de finale na strafschoppen tegen thuisploeg en titelhouder Spanje. Ruim 6.000 toeschouwers zagen in het Palacio Municipal de wedstrijd na de reguliere speeltijd in 3-3 eindigen. De Russen benutten vervolgens de penalty's beter: 8-5.