Mafiabende drukte euro's

De Italiaanse financiële politie heeft zaterdag in Sicilië een mafiabende opgerold die nu al valse euro-bankbiljetten aan het drukken was.

Er is voor ruim twee miljoen gulden aan valse bankbiljetten van vijf en tien euro in beslag genomen. Zeven mensen zijn gearresteerd. Sommige verdachten waren al bekend bij de politie wegens vervalsingen van onder andere krasloten en buskaartjes. De bende had vertakkingen in de twee belangrijkste steden van Sicilië, Palermo en Catania. De politie was op het spoor van de bende gekomen na tips van de Italiaanse inlichtingendienst Sisde en van de Britse National Criminal Intelligence Service. Een maand geleden is in Engeland gewaarschuwd dat de komst van de eurobankbiljetten in het jaar 2002 een gouden kans is voor valsemunters, omdat het publiek nog niet vertrouwd is met de nieuwe biljetten. Mafiadeskundigen voorspellen dat de Italiaanse georganiseerde misdaad deze mogelijkheid niet voorbij zal laten gaan.