Opinie

    • Youp van ’t Hek

Glenn Hoddle

Hoe zat het ook alweer? Glenn Hoddle gelooft dat gehandicapten gehandicapt zijn als straf voor hun zonden in een vorig leven. Hij had daar veel rolstoelers mee gekwetst en zelfs Blair bemoeide zich met deze zaak. Hoddle kon gaan.

En nu lees ik vanochtend dat zijn opvolger Kevin Keegan, toen hij nog manager van Newcastle United was, regelmatig spelers naar een zekere Betty Shine stuurde. Dit kruidenvrouwtje van zeventig probeerde middels handoplegging liesblessures te genezen. Volgens The Sunday Times hielp het niet. De spelers werkten niet mee en zagen het als een geintje. Als ik een jonge voetballer was en ik kreeg zo'n oud rimpelig heksenhandje in mijn liezen zou ik ook onbedaarlijk in de lach schieten.

Wordt het de nieuwe trend? Jomanda bij het zwabberende Ajax, een Tibetaanse schalentherapeut bij Real Madrid en wie weet gaat Ratelband NAC redden. Dat laatste kan. De Bredase voetbalclub heeft de ex-hockeybondscoach Oltmans als directeur aangetrokken en deze deed in zijn voorbereiding op de afgelopen WK in Utrecht zaken met de Arnhemse snackbarhouder Emile R., die de hockeyers een paar keer toetsjakkade.

Waarom wil prinses Irene het gras in de Arena niet liefdevol toespreken? Als het lukt wordt het de Irena. Lijkt me echt een schitterend beeld: de lege Arena op een doordeweekse dinsdag en daar kruipt onze maffe prinses tussen de zieke sprieten. Ze kietelt, fluistert, snuffelt en motiveert de breekbare halmpjes. Vooral de zestien en de middencirkel krijgen meer aandacht, maar dat heeft met negatieve aardstralen te maken. Op de terugweg vertrouwt ze Ronald Jan Heijn een nieuwtje toe.

`Jari blijft!'

`Hoe weet je dat?'

`Net gehoord van die ouwe regenworm.'

    • Youp van ’t Hek