Europese subsidie voor museum Beeckestijn

Het museum Beeckestijn in Velsen-Zuid heeft van de Europese Commissie een subsidie van 560.000 gulden gekregen. Het geld is bedoeld voor een samenwerkingsproject met het Italiaanse kasteel Di Ruspoli in Vignanello en het Franse kasteel Ambleville. Het geld wordt gebruikt voor restauratie van de tuinen bij de drie musea en het bevorderen van de kennis op het gebied van tuinrestauratie. Meer dan de helft van de subsidie is echter bedoeld voor Beeckestijn. De renaissancestijl in de drie tuinen vormden voor de EU-commissie de verbindende factor om in aanmerking te komen voor een subsidie in het kader van het Europese Raphaël-programma. Dat programma is bedoeld voor cultuur-historische projecten. Om de kennis over tuinrestauratie te bevorderen komen er op de drie locaties tentoonstellingen over het onderwerp en komt er een uitwisselingsprogramma voor studenten van hogescholen en universiteiten. (ANP)