Barça verliest in maand drie keer van Valencia

Barcelona verloor afgelopen weekeinde voor de derde keer in een maand van Valencia. Na de twee nederlagen voor de beker verloor de Spaanse koploper in de competitie van deze ploeg. In Camp Nou werd het 2-4. Real Mallorca had op gelijke hoogte met Barça kunnen komen, maar bleef gisteravond op 1-1 steken tegen hekkensluiter Tenerife. De marge tussen de nummer een en twee bedraagt twee punten.

Kluivert maakte zaterdag twee keer gelijk voor Barcelona. Zijn fraaie treffers mochten niet baten. In de slotfase sloeg Valencia definitief toe met twee treffers. Met name Frank de Boer speelde in de Barça-verdediging niet sterk. Hij had grote moeite met zijn directe tegenstander Lopez, bijgenaamd Piojo. De spits maakte twee doelpunten. Valencia had voor het duel in Camp Nou in drie competitiewedstrijden helemaal niet gescoord. Voor Barcelona was het de eerste nederlaag na een serie van negen zeges.

Ook zonder Guus Hiddink verloor Real Madrid. Drie dagen na zijn ontslag werd met 3-2 bij Betis Sevilla verloren. De winnende treffer van Oli viel in blessuretijd. Verdediger Panucci was vlak daarvoor uit het veld gestuurd. Hulptrainer Toni Grande had de leiding bij Real. Hiddinks opvolger John Toshack zat op de tribune omdat de club de financiële afwikkeling met Hiddink nog niet rond had. Real zakte door de nederlaag naar de zevende plaats.

Koploper Lazio Roma vergrootte in Italië de marge op de concurrenten tot vier punten. Dat kwam door een laat winnend doelpunt van Mihajlovic bij Vicenza (1-2). De Joegoslaaf scoorde uit een vrije trap. Achtervolgers AC Milan en Fiorentina wonnen niet. Fiorentina speelde gelijk bij Salernitana (1-1) en Milan verloor bij de andere club uit Rome, AS (1-0). Parma (3-1 tegen Perugia) klom naar de tweede plaats en heeft evenals Fiorentina vier punten achterstand.

In Engeland komt er geen einde aan de malaise van voormalig koploper Aston Villa. De club uit Birmingham verloor op eigen veld met 4-1 van degradatiekandidaat Coventry City. Ex-Feyenoorder Boateng maakte twee doelpunten, evenals Aloisi. Aston Villa raakte door de zevende competitienederlaag de aansluiting met de top-drie kwijt. Manchester United (2-1 tegen Southampton) en Chelsea (2-1 tegen Liverpool) wonnen beide en Arsenal speelde gelijk bij Newcastle United (1-1). Henke Larsson maakte in de Schotse competitie zijn 23ste competitietreffer voor Celtic tegen Dundee United (2-1). Blinker gaf de voorzet. De titelhouder blijft op een achterstand van tien punten op koploper Glasgow Rangers, dat met 5-0 van Kilmarnock won.