Zeiler Heiner in wereldrace 2001

Team Roy Heiner heeft zich gisteren in de Amsterdamse RAI officieel aangemeld als syndicaat voor de Volvo Ocean Race in 2001. De Zweedse autofabrikant is de nieuwe organisator van 's werelds zwaarste zeilwedstrijd die in 1973 door de Britse bierbrouwer Whitbread werd geïntroduceerd.

In 1998 eindigde Heiner met de Nederlandse boot BrunelSunergy op de achtste en voorlaatste plaats in de Whitbreadrace. Heiner rekent voor de race in 2001 op een betere organisatie van het project. Hij wil twee boten laten bouwen waarmee hij minstens een jaar kan proefzeilen. Heiner heeft zijn hoop gevestigd op een medailleplaats. ,,De eerste plaats is alleen weggelegd voor de rijke jongens die de snelste boten van de vorige race meteen hebben overgenomen. Wij willen niet in armoede maar ook niet in weelde de wereld rondvaren. We willen alleen de nodige comfort.''

Bij zijn zoektocht naar nieuwe sponsors heeft Heiner de hulp ingeroepen van bevriende juristen en zakenlieden. De beoogde hoofdsponsor moet een bedrag tussen de drie en de vijf miljoen beschikbaar stellen om het project mogelijk te maken.