VS teleurgesteld dat Israeliër niet wordt uitgeleverd

De Verenigde Staten hebben zich ,,zeer teleurgesteld'' getoond over het besluit van het Israelische Hooggerechtshof dat de jonge verdachte van een moord in de Amerikaanse staat Maryland niet kan worden uitgeleverd wegens diens Israelische staatsburgerschap. De moeder van het slachtoffer, dat in 1997 in stukken gezaagd werd teruggevonden, noemde de uitspraak van het Hof ,,belachelijk''. ,,Dit is een persoon die mijn enig kind bruut vermoordde en in stukken sneed en door zijn ouders werd geholpen om uit de VS te vluchten en aan vervolging te ontkomen. Ik ben erg geschokt en teleurgesteld'', zei ze. Samuel Sheinbein (18) vluchtte enkele dagen na de moord naar Israel, waar hij tot dan nooit was geweest. Hij claimde echter het Israelische staatsburgerschap, via zijn vader, en stelde op grond daarvan niet aan de VS te kunnen worden uitgeleverd. Het Hooggerechtshof gaf hem daarin donderdag gelijk. Sheinbein wordt nu in Israel berecht. (Reuters)