Selectie: Radio

OVT. O.m. een discussie over de Stichting Onderzoek Terugkeer en Opvang en een gesprek met Henk van Nierop over zijn boek Het verraad van het Noorderkwartier. In het tweede uur aandacht voor Jac. P. Thijsse, propagandist van de natuur. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Onder meer n.a.v. de presidentsverkiezingen in Nigeria en het rapport van Human Rights Watch The Price of Oil een debat tussen Shell-vertegenwoordiger Tim van Kooten en Gemma Crijns van Amnesty International. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-middagjounaal. De commissarissen van de koningin Leemhuis-Stout (Zuid-Holland), Ter Beek (Drenthe) en Staal (Utrecht) over o.m. over de toekomst van de provincie. Radio 1, 13.15-14.00u.

Weekendcafé. Gesprekken met schrijvers, producers, acteurs en critici over nieuwe soapvormen. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Zangeres Liesbeth List vertelt over haar nieuwe tournee. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Thema-uitzending. Over de rol van ouders in de opvoeding met o.a. hoogleraar pedagogiek Wilma Meyer en pedagoog dr. Bernard Kruithof. Ook verschillen in opvoeding in Surinaamse, Marrokkaanse en Turkse gezinnen. Maandag, Radio 1, 13.33-15.30u.

Ophef en vertier. Aandacht voor Indische literatuur, fado-zangeres Christina Branco en een toelichting van schrijver Rentes de Carvalho. En een gesprek met Gert Elzinga over de expositie van Hendrik Willem Mesdag. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

Weldenkende Mensen. Discussie over de achtergronden en belangen rond de ontvoering van PKK-leider Öcalan in Kenia met onder anderen hoogleraar Turkse talen Erik Jan Zürcher en voormalig NRC-correspondente in Turkije Froukje Santing. Maandag, Radio 1, 16.02-17.00u.