Selectie: Radio

Tema. Gesprekken met wetenschappers, maatschappelijk werkers en beleidsmakers over het maatschappelijk werk vroeger en nu. Radio 5, 14.02-15.00u.

Spektakel. In het eerste deel aandacht voor de rol van de man en vrouw in de tango. De eerste tango's aan het eind van de vorige eeuw waren liederen met ruige teksten die zonder schroom door een man gezongen werden. Voor vrouwen lag dat vooralsnog anders. Verder een impressie van de indrukken die het leven in het voormalige Joegoslavië naliet op het werk en ziel van schrijver en regisseur Antonijc Zalica. Radio 5, 17.02-18.00u.

Avondconcert/Opera live. Rechtstreeks uit de Metropolitan Opera uit New York de opera Elektra van de componist Richard Strauss. Met medewerking van koor en orkest van de Metropolitan Opera onder leiding van dirigent James Levine. Radio 4, 19.04-23.00u.

4 FM. Onder meer opnamen van Don Byron's Existential Dread tijdens de Jazz Marathon 1998 in Groningen. Radio 4, 23.00-24.00u.

Volgspot-live. Optreden van o.a. gitarist Jan Akkerman en Curtis Knight, het chansonduo Montagne & Westdorp, zanger Marne en de Surinaamse groep Fra Fra Sound. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Fragmenten van een concert dat Sammy Davis Jr. in 1964 gaf in Theater Carré waarin hij o.a. imitaties gaf van Nat King Cole, Frankie Laine, Tony Bennett, Louis Armstrong, Humphrey Bogart, Dean Martin, Jerry Lewis én Marlene Dietrich. Verder aandacht voor het nieuwe album To Others To One van Matilde Santing. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.