Krajicek met overmacht in halve finales

De organisator van het tennistoernooi in Londen, gedoteerd met 1,6 miljoen gulden, heeft tot op heden niets te klagen over de inzet en vorm van Richard Krajicek. De als vierde geplaatste Nederlander veegde met groot vertoon van macht de Slowaak Karol Kucera opzij (6-1 6-3). Hij staat nu in de halve finale tegenover de Zweed Thomas Johansson, die de Russische favoriet Jevgeni Kafelnikov verrassend uitschakelde.

Krajicek deed zijn opponent verbleken, niet alleen door de dertien aces die hij sloeg. Kucera stelde er slechts één tegenover, maar had ook op ander gebied niets in te brengen. Krajicek sloeg liefst 94 procent van zijn eerste services in.

Kafelnikov zou de vijftiende nummer 1 worden op de ATP-lijst sinds de introductie van het fenomeen in 1973, én de eerste Rus. Maar hij faalde, blokkeerde tegen de taaie Johansson. Die won de eerste set overtuigend met 6-2 en sloeg in de volgende de buit binnen in de tiebreak. (ANP/Reuters)