Haenchen leidt Mahlercyclus in Amsterdam

Het Nederlands Philharmonisch Orkest voert onder leiding van chef-dirigent Hartmut Haenchen in de komende drie seizoenen in het Amsterdamse Concertgebouw een complete Mahlercyclus uit. Die omvat ook de zelden uitgevoerde monumentale Achtste symfonie, Das klagende Lied en Das Lied von der Erde. De serie wordt in de Beurs van Berlage begeleid met lezingen en uitvoeringen van muziek van Amsterdamse en Weense tijdgenoten van Mahler.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest wil de Beurs van Berlage, waarin het repeteert en concerten brengt in twee zalen, in de toekomst meer profileren als een publiek cultuurpaleis. De Beurs zal de komende jaren een nieuwe fundering krijgen en moet bij het honderdjarig bestaan in 2003 nog meer dan nu gaan functioneren als een breed toegankelijk cultuurcentrum met een prikkelende en gevarieerde muziekprogrammering. Voor de concerten in het Concertgebouw gaat de prijs van een kaartje dat wordt gekocht met kortingskaart van CJP en met de OV Studentenkaart met een tientje omlaag tot 19,50 gulden. Omdat ook de overige toegangsprijzen relatief laag zijn, vindt het orkest dat het hoogwaardige muziek bereikbaar maakt voor een groot publiek.